Ierīces montāža

  1. Pārbaudiet, vai ierīcei transportēšanas laikā nav radušies bojājumi.
  2. Sagatavojiet montāžas vietu caurules, sienas vai pēdas montāžai: izvietojiet cauruļvadu vai lokano cauruli. Montējot pie sienas, gādājiet, lai uzstādīšanas virsma būtu līdzena.
  3. Līdz montāžas vietai aizvelciet un nofiksējiet apstiprinātu elektrības vadu. Izmantojiet ierīces modelim piemērotu pieslēguma vadu.
  4. Sagriešanās risks, ko rada korpusa asās metāla šķautnes.

    1. Montāžas laikā lietojiet individuālos aizsardzības līdzekļus (pret sagriešanu izturīgus cimdus).
  5. ERM .. Ex e, ERM .. Ex t: nogādājiet ventilatoru līdz montāžas vietai. Ievērojiet iepriekšējās nodaļās sniegtos drošības norādījumus un datus.
  6. Sprādzienbīstamība/savainošanās risks nepareizi samontētas vai krītošas ierīces dēļ.

    1. Ierīci montējiet tikai pie sienas/griestiem ar pietiekamu nestspēju, izmantojot atbilstoša izmēra stiprinājuma materiālus.
    2. Stiprinājuma materiālus sagādā pasūtītājs.
    3. Ierīces uzstādīšanas laikā zem montāžas vietas nedrīkst atrasties neviena persona.
  7. Nostiprinot ar montāžas pēdu FUM: nostipriniet piemērotu stiprinājuma pēdu pie ventilatora korpusa, izmantojot pievienotās pašgriezošās metāla skrūves (skrūves neizvietojiet lāpstiņu rata darbības rādiusā). Montāžas stāvoklis pēc izvēles. Sekojiet, lai spaiļu kārba montāžas vietā būtu brīvi pieejama.
  8. Iemontējiet ventilatoru un, izmantojot visus atloka urbumus [X] (4 gab.), pieskrūvējiet to cieši pie sienas. Atbilstoša izmēra stiprinājuma materiālus sagādā pasūtītājs. Pievērsiet uzmanību griešanās un plūsmas virzienam plūsmas virziena bultiņas uzlīmē uz ierīces.
  9. ERM 22 Ex e, ERM 22 Ex t: lai pārietu uz 200 mm diametru, starp ventilatoru un cauruļvadu iemontējiet pāreju [3] vai elastīgo manšeti.
  10. Sprādzienbīstamība, darbinot ierīci bez aizsargkonstrukcijas, ja gaisa kanālā var iekrist vai tikt iesūkti svešķermeņi.

    Briesmas dzīvībai dzirksteļu rašanās dēļ.

    1. Atvērta tipa gaisa ieplūdi/izplūdi noteikti aprīkojiet ar aizsargkonstrukciju, kas atbilst standarta EN 13857 prasībām un ir piemērota sprādzienbīstamām zonām, piem., MAICO aizsargrežģi SG..Ex (aizsardzības pakāpe IP 20 saskaņā ar EN 60529). Ja netiek izmantoti Maico produkti, jāveic aizdegšanās riska novērtējums.
  11. Ja gaisa ieplūdes/izplūdes atvere ir brīva, ierīces priekšā uzmontējiet apstiprinātu aizsargrežģi, piemēram, MAICO aizsargrežģi SGM-Ex attēls C.
  12. Nodrošiniet pietiekamu gaisa pieplūdi.
  13. Uzstādiet piemērotus izolācijas, trokšņu slāpēšanas un instalācijas materiālus.